Om oss

Haukenes SAGA

HAUKENES SAGA - SIDEN 1937


I 1937 ble det bygget sagbruk på Haukenes. Siden da har det vært produsert og levert materialer til hus og hytter på Vegårshei og i områdene rundt  Agder og Telemark.

Det var den 23 år gamle Ole Dalen som startet opp sagbruk og høvleri sammen med sin far Halvor Dalen på familiens eiendom i 1937. De hadde mange folk i arbeid, både på sagbruket og som sjåfører og snekkere. Det var både gårdsdrift og møbelproduksjon på gården her. Oles sønn Halvor Dalen Jr. drev hyttebygging og byggevareutsalg og overtok også driften på sagbruket og tømmerdrift fra skogseiendommen. Dette innebar både hogst og tømmerfløting over den store innsjøen Vegår.


I 2012 overtok Halvors datter Magnhild eiendommen sammen med sin mann Rune. De leier ut hus og hytter på eiendommen til turister fra inn og utland.

Det er fortsatt liv i Saga, og Magnhild har inntatt sin bestefars verksted der det produseres småting til hjemmet, som skjærefjøler og bruksgjenstander. Alt er håndlaget og mye av materialene kommer fra skogen på Vegårshei. 

Sommeråpent pizzarestaurant

 

Siden vi trives godt blandt folk, har vi laget et samlingssted der man kan slappe av og kose seg sammen, med utsikt mot den nydelige fjorden vår på Vegårshei. Vi har satt opp en bakerovn hvor vi serverer italiensk pizza og tilbyr et lite utvalg av kioskvarer, is, brus og kaffe. Foreløpig er det kun åpent i sommersesongen fra juni til august, men vi håper å kunne tilby våre gjester god stemning og mat fra bakerovn på andre årstider etterhvert. 


Brukskunst og håndarbeid

 

Det lages i hovedsak småting som brukes i hjemmet enten som kjøkkenredskap eller pyntegjenstander. Materialer blir kuttet, høvlet og skåret ut, for så å bli pusset og oljet for hånd. Kjøperen bestemmer selv hvilke materialer de ønsker -utfra det som  er tilgjengelig, og varene leveres så snart de er produsert. 

Alle våre produkter blir laget med tanke på deg 

Hvem møter du her

Magnhild Dalen Aune

Eier og produsent


Baker, steker og serverer pizza på den koselige restauranten vår. Elsker å ønske folk velkommen, og gjør hva jeg kan for at du skal få en god opplevelse.Jeg er ingen baker, men liker å lage mat og har jobbet med bakerovner i flere år.


Jeg nyter å stå på verkstedet å se at det jeg lager blir til noe pent. Jeg er ikke utdannet innenfor trearbeid, men er vokst opp i "flishaugen" her og ønsker å leve opp til drømmen om å kunne levere kvalitetsprodukter. 

HAR DU ET ØNSKE OM EGET PRODUKT, SÅ KONTAKT OSS GJERNE